Mars der Muzikanten 2020

 

Informatie over de Mars der Muzikanten 2020 is te vinden op de volgende lokatie:    www.mdmhaarlem.nl

 

 

Jong Sint Sebastianus Gendt

Bij Jong Sint Sebastianus komen de woorden gezelligheid, trots en beweging sterk naar voren. In 2008 is het jeugdkorps van Sint Sebastianus opgericht vol met enthousiaste jeugdleden. De jeugd is opgetogen over het feit dat zij mee mogen denken in de ontwikkelingen van hun eigen jeugdkorps. De leden van Jong Sint Sebastianus kiezen samen met hun instructeurs muziekwerken uit. Hierdoor ontstaat ook een gezellige sfeer. Daarbij wordt de mogelijkheid gecreëerd voor nieuwe ideeën.

De uniformen komen overeen met die van de senioren van Sint Sebastianus. De bekende, zwarte uniformen met rode en gouden tinten zijn ook identificerend voor Jong St. Sebastianus.

De brass van Jong Sint Sebastianus bestaande uit trompetten, saxofoons, baritons, trombones en sousafoons zijn ook herkenbaar voor het jeugdkorps. Deze instrumenten zijn in dezelfde samenstelling als die van Sint Sebastianus. Ook het slagwerk van Jong Sint Sebastianus evenaart de zware klanken. Met deze samenstelling van instrumenten weet het jeugdkorps ook geweldige muziekstukken van hedendaagse tijd te maken, maar ook bekende popsongs.

Jong St. Sebastianus is een graag geziene gast in het binnen- en buitenland, taptoevelden en streetparades.


Meer info: www.sebastianus.nl

RIJNMONDBAND SCHIEDAM

De Rijnmondband, opgericht in 1929 als trommel- en fluitclub Harmonie, is al jarenlang een vernieuwende factor binnen de muziekwereld. De club van jonge mannen en vrouwen van de Rijnmondband is constant op zoek naar muzikale en showtechnische grenzen, om die vervolgens weer te overschrijden.

De band heeft meerdere gezichten. Zo oogt zij tijdens een streetparade als een traditioneel Engels orkest om vervolgens met gemak over te schakelen naar een bigbandachtige sound. Maar ook voor een gevarieerd “zitconcert” draaien de muzikanten hun hand niet om.

De Rijnmondband verzorgt jaarlijks ongeveer 25 optredens, zowel in binnen- als buitenland en bloeit als nooit tevoren. In 2016 nam de band onder andere deel aan de Denmark Millitary Tattoo in het Deense Aabenraa, waar vele Deense hoogwaardigheidsbekleders aanwezig waren, zoals ministers, staatsecretarissen en ambassadeurs..

Op 29 juli 2017 nam de band voor de dertiende keer deel aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, waar aan zowel de mars- als de showwedstrijden werd deelgenomen, en waar weer prachtige resultaten werden behaald. Zo werd de show “La Balle Rouge” door de jury beloond met 93,86 punten, een eerste prijs met onderscheiding. In de eindranking eindigde de band daarmee op de vierde plaats.

Naast de hoogste molens ter wereld en de wereldberoemde jenever heeft Schiedam  nog een wereldtopper in de gelederen: de Rijnmondband. De band staat onder leiding van tambour-maître Damiën Kweekel.

 


Sint Sebastianus Gendt


De bekende, zwarte uniformen met rode en gouden tinten zijn identificerend voor Sint Sebastianus. Hiermee straalt Sint Sebastianus een traditionele stijl uit. Het korps dat in 1499 is opgericht werd later in de revolutie een voorbeeld voor de huidige militaire korpsen.

De muziekwerken zijn divers en hebben twee sterke voorkeuren. Sint Sebastianus maakt stevige marsen, maar ook bekende popsongs. Hiermee weten zij het publiek altijd te verrassen. De warme klanken van de brass, bestaande uit trompetten, hoorns, saxofoons, baritons, trombones en sousafoons zijn ook optimaal voor een eigen sound. De blaasinstrumenten zijn in bes en es getemd. Onder de warme en traditionele sound in de brass, wordt door het slagwerk een mooie basis gelegd. Het slagwerk heeft ook de uitstraling van een traditioneel korps. De snares worden laag gedragen en hebben een diepe warme sound, die extra benadrukt wordt door de tenortoms, de bassdrum met brede klankkast en de cymbals van 18 inch.

Het grote, enthousiaste korps met deelnemers van jong en oud kleuren het korps nog meer. Hier zit dan ook de kracht van het korps tijdens streetshows en shows op taptoevelden. Het ontzaglijk effect komt al sterk naar voren door het aantal leden en nog sterker in de combinatie met het uniform.

Met deze aspecten is Sint Sebastianus een graag geziene gast op optredens in binnen- en het buitenland.


Meer info: www.sebastianus.nl