Sint Sebastianus Gendt


De bekende, zwarte uniformen met rode en gouden tinten zijn identificerend voor Sint Sebastianus. Hiermee straalt Sint Sebastianus een traditionele stijl uit. Het korps dat in 1499 is opgericht werd later in de revolutie een voorbeeld voor de huidige militaire korpsen.

De muziekwerken zijn divers en hebben twee sterke voorkeuren. Sint Sebastianus maakt stevige marsen, maar ook bekende popsongs. Hiermee weten zij het publiek altijd te verrassen. De warme klanken van de brass, bestaande uit trompetten, hoorns, saxofoons, baritons, trombones en sousafoons zijn ook optimaal voor een eigen sound. De blaasinstrumenten zijn in bes en es getemd. Onder de warme en traditionele sound in de brass, wordt door het slagwerk een mooie basis gelegd. Het slagwerk heeft ook de uitstraling van een traditioneel korps. De snares worden laag gedragen en hebben een diepe warme sound, die extra benadrukt wordt door de tenortoms, de bassdrum met brede klankkast en de cymbals van 18 inch.

Het grote, enthousiaste korps met deelnemers van jong en oud kleuren het korps nog meer. Hier zit dan ook de kracht van het korps tijdens streetshows en shows op taptoevelden. Het ontzaglijk effect komt al sterk naar voren door het aantal leden en nog sterker in de combinatie met het uniform.

Met deze aspecten is Sint Sebastianus een graag geziene gast op optredens in binnen- en het buitenland.


Meer info: www.sebastianus.nl