Jong Sint Sebastianus Gendt

Bij Jong Sint Sebastianus komen de woorden gezelligheid, trots en beweging sterk naar voren. In 2008 is het jeugdkorps van Sint Sebastianus opgericht vol met enthousiaste jeugdleden. De jeugd is opgetogen over het feit dat zij mee mogen denken in de ontwikkelingen van hun eigen jeugdkorps. De leden van Jong Sint Sebastianus kiezen samen met hun instructeurs muziekwerken uit. Hierdoor ontstaat ook een gezellige sfeer. Daarbij wordt de mogelijkheid gecreëerd voor nieuwe ideeën.

De uniformen komen overeen met die van de senioren van Sint Sebastianus. De bekende, zwarte uniformen met rode en gouden tinten zijn ook identificerend voor Jong St. Sebastianus.

De brass van Jong Sint Sebastianus bestaande uit trompetten, saxofoons, baritons, trombones en sousafoons zijn ook herkenbaar voor het jeugdkorps. Deze instrumenten zijn in dezelfde samenstelling als die van Sint Sebastianus. Ook het slagwerk van Jong Sint Sebastianus evenaart de zware klanken. Met deze samenstelling van instrumenten weet het jeugdkorps ook geweldige muziekstukken van hedendaagse tijd te maken, maar ook bekende popsongs.

Jong St. Sebastianus is een graag geziene gast in het binnen- en buitenland, taptoevelden en streetparades.


Meer info: www.sebastianus.nl