Stichting blij met muziek is opgericht in 1992 onder de naam DMV, en in 2004 doorgegaan onder de huidige naam, met als doelstelling: Het bevorderen van muziekbeoefening door lichamelijke en/of verstandelijk beperkten d.m.v. het geven van muzieklessen, het organiseren van muziekuitvoeringen en daarmee waardering te kweken bij haar doel gestelde leden.

De leden zijn afkomstig van Heemskerk tot Nieuw-Vennep, en repeteren elke woensdagavond in Haarlem in een opstelling als drumband.

De bezetting van deze drumband bestaat uit slagwerk, melodisch slagwerk en koper blazers.

De uitvoeringen van het ingestudeerde repertoire doen wij middels muziekuitvoeringen en show optredens.

Een aantal van deze uitvoeringen zijn jaarlijks terugkerende manifestaties waaronder diverse optredens op Koningsdag, Mars der Muzikanten, intocht avondvierdaagse, Palmpasen en diverse optredens voor instellingen als Hartekampgroep en Heemhaven.

Afgelopen jaar hebben zij ook deelgenomen aan het Wereld muziek concours in Kerkrade en het seizoen 2017 hebben wij afgesloten met een manifestatie onder de naam” Wij gaan ervoor”, dat geheel werd ingevuld door diverse groepen van mensen met een verstandelijke beperking uit het hele land, en gehouden werd in de Haarlemse Stadschouwburg.

Jaarlijks studeren wij een aantal nieuwe muziekstukken in, en studeren daar ook een show bij in, middels showrepetities die in het voorjaar en in weekenden ingestudeerd wordt.